Drone regler

Droner er ikke så komplicerede, men der er et par vigtige ting, du bør overveje, når du er på udkig efter en billig drone. Der er også nogle vigtige regler, du skal følge, når du indtager luftrummet.

Drone regler

Du behøver ikke en licens til at drive en rekreativ drone, men der er alligevel regler, du skal følge. De vigtigste to: Aldrig flyve omkring eller over folk, og altid hold din drone i syne. Hav en komplet liste over sikkerhedsmæssige retningslinjer for modelfly, som du bør tjekke, før du tager ud. Der er også begrænsninger på, hvor du kan flyve: For eksempel inden for 5 kilometer af en lufthavn.

Læs mere om drone lovkrav her!

Drone styring

De fleste droner bruge en fjernbetjening med to joystick – lidt ligesom en Xbox eller PlayStation-controller. Én pind styrer hvad der kaldes holdningen hos dronen, herunder roll (vippe venstre og højre) og pitch (vippe op og ned). Den anden pind styrer gasspjæld og rotation af dronen. En god fjernbetjening skal passe godt i hånden, med pinde hvile komfortabelt under dine tommelfingre og giver en glat, lydhør føler, at gør det muligt at styre dronen ved berøring.

Nogle modeller springer fjernbetjeningen over, eller tilbyder det som en ekstra omkostning, og i stedet bruge en smartphone tilsluttet via Wifi og en app. Disse apps giver ofte en live video udsigt fra drones kamera. Men apps tillader ikke præcisionen af virkelige controllere: Det er lettere for tommelfingrene til at glide, muligvis forårsage et styrt.

Batterier

Meget få droner tilbyder mere end 10 til 20 minutter batteritid, de fleste droner gør i stedet det, at de gør det meget let at udskifte batteriet. Det mange vælger at gøre, er at købe flere batterier og så oplade dem i mens man flyver sin drone.

 

Drone med kamera

Ønsker du at vise dine luftfotos fra din drone? Et kamera, enten indbygget eller add-on, kan indfange de dramatiske perspektiver. De fleste budget modeller bruger hvad der svarer til en billig webcam, opfange lav opløsning video (normalt 640 x 480-pixel opløsning) til et internt hukommelseskort til senere visning.

Mere avancerede modeller tilbyder high-definition video capture eller evnen til at tilslutte en HD-action-kamera, såsom et GoPro. Nogle droner tilbyder også first-person view (FPV), sender en pilot’s-eye udsigt fra drone sig til en telefon eller tablet. Nogle modeller tilbyder video beskyttelsesbriller til den ultimative pilot-sæde flyvende oplevelse.

Nye kommentarer

    Arkiver